Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Vereniging de Binnenpret - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Vereniging Kostgangers Vereniging Kostgangers Kunst en cultuur
Vereniging Spade Ateliers Vereniging Spade Ateliers Kunst en cultuur
WORM WORM Kunst en cultuur
WOW Amsterdam WOW Amsterdam Kunst en cultuur

Vereniging de Binnenpret

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

In 1984 werd de voormalige paardentramremise gekraakt en omgedoopt tot ‘de Binnenpret’. De groep krakers vormden een vereniging en vanaf de begintijd werden er kleinschalige sociaal maatschappelijke initiatieven ontwikkeld die tot op de dag van vandaag nog functioneren. In 1989 kreeg vereniging ‘de Binnenpret’ een erfpachtcontract van de gemeente Amsterdam. In het Binnenpretcomplex bevinden zich ondermeer; 4 woningen, 4 kunstenaarsateliers, 2 werkplaatsen, het verenigingskantoor, de concertzaal OCCII, eetcafé MKZ, expositieruimte Kortsluiting in de voormalige travoruimte, infocafé Bollox met een anarchistische bibliotheek, 2 oefenruimten voor bands, Kindertheatergroep Munganga, Kinderpret (OCCII) en de Kinderkunstclub (stichting Pro Pro Producties). Dit alles rond een weelderige groene binnentuin. Het unieke ontwerp van de paardentramremise met stallen ‘Schinkelhaven’ is van de architecten G.B. Salm en zijn zoon Abraham Salm en dateert van 1883. Het T-vormig complex rond een binnenplaats, gebouwd aan de toenmalige stadsrand bij de uitgang van het Vondelpark, is van cultuur historisch belang voor de architectuur- en vervoersgeschiedenis. Het Binnenpretcomplex is een alternatieve uitdagende plek, gelegen in een populaire buurt van Amsterdam.

http://www.binnenpret.org

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
Eerste Schinkelstraat 14-16
1075 TX
Amsterdam-Zuid
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.