Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Groene Griffioen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Geitenhoeve De Geitenhoeve Biologische landbouw
De Genneper Hoeve De Genneper Hoeve Biologische landbouw
De Heulhoeve De Heulhoeve Biologische landbouw
De Hooge Stoep De Hooge Stoep Biologische landbouw

De Groene Griffioen

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Groene Griffioen wil graag laten zien waar voedsel vandaan komt, hoe dieren leven en wat biologisch boeren inhoudt. Wie langskomt ervaart het zelf. De boerderij ligt op een mooie landelijke plek aan de Vecht, onder de rook van Amsterdam.

De Groene Griffioen is een rundveehouderijbedrijf met 45 Montbéliarde koeien. Zij produceren biologische melk. Biologisch betekent in harmonie met dier, mens en milieu. De koeien lopen zoveel mogelijk in de wei. Ze worden gedekt door een echte stier, behouden de horens ze krijgen nooit preventieve medicatie en antibiotica toegediend.

Boy en Wendela Griffioen doen meer dan alleen biologisch boeren. Bij alles bedenken zij hoe het zo duurzaam mogelijk kan. Zij zijn zoveel mogelijk zelfvoorzienend. In de boerderijwinkel verkopen ze zelfgemaakte kaas en ook de melk en het vlees van hun koeien. Ook kun je bij De Groene Griffioen een zaal huren voor bijvoorbeeld teambuilding, workshops, vergaderingen, yoga, ‘heisessie’, persmoment en muziekopname. Dat alles met perfecte akoestiek en inclusief het unieke uitzicht over het weiland.

http://www.degroenegriffioen.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Lange Muiderweg 18
1382 LA
Weesp
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.