Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Biologische gewassen - Robert-Jan Huijbregts - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Biologische gewassen - Robert-Jan Huijbregts

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Robert-Jan Huijbregts heeft na een carrière buiten het bedrijf het landbouw/teeltbedrijf van zijn ouders overgenomen. Het bedrijf is in 1999 omgeschakeld en heeft 26 hectare landbouwgrond in eigendom. Er worden o.a. de volgende gewassen geteeld: suikermaïs, aardappelen, suikerbieten, wortelen, tarwe, knolselderie, uien en kolen. Sinds drie jaar wordt een deel van de gewassen op het bedrijf zelf gewassen en verpakt.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Oudlandse Reeweg 3
4926 RP
Lage Zwaluwe
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.