Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Boerderij Plassendaal - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Boerderij Bleijendijk Boerderij Bleijendijk Biologische landbouw
Boerderij Huis in 't Veld Boerderij Huis in 't Veld Biologische landbouw
Boerderij Spanjer Boerderij Spanjer Biologische landbouw
Boerderij Watervliet Boerderij Watervliet Biologische landbouw

Boerderij Plassendaal

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

In polder Waalenburg, midden op het eiland, ligt Boerderij Plassendaal waar Dirk en Mariët Roeper boer en boerin zijn. Het land in Waalenburg is grotendeels van Natuurmonumenten, je vindt er zeldzame planten en er nestelen veel weidevogels. De Limousinkoeien op Plassendaal zorgen ervoor dat de polder niet dichtgroeit met bomen of riet zodat de bijzondere planten ruimte houden om te groeien. Op Plassendaal wordt dus natuur gemaakt.

Daarnaast is Plassendaal een zorgboerderij, er werken drie verstandelijk gehandicapte jongens die hun eigen taken hebben. Kinderen leren op deze boerderij veel over koeien maar ook over natuur, welke planten en vogels kom je daar tegen? Ook leren de kinderen aan de hand van opdrachten andere boerderijdieren kennen zoals kippen, schapen, paarden en konijnen. In de biologische moestuin komt gezonde voeding aan de orde. De kinderen werken in kleine groepjes onder begeleiding. De opdrachten zijn gemaakt aan de hand van kerndoelen voor het basisonderwijs.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Zaandammerdijk 9
1793 EN
De Waal
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.