Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van CareX - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Bright New House Bright New House Kunst en cultuur
Camac Machi Camac Machi Kunst en cultuur
Chon Design Chon Design Kunst en cultuur
Christiaan Lieverse Christiaan Lieverse Kunst en cultuur

CareX

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

CareX huisvest ondernemers en organisaties op tijdelijke basis in panden die anders leeg zouden staan. Ze doet dat met maatschappelijke bedrijfsvoering, als sinds 1991. CareX heeft dertig vaste medewerkers in dienst. Zij beheren ruim 1.000 gebouwen en huisvesten duizenden personen, bedrijven en organisaties. De ruimtes worden volledig benut: CareX lost hiermee leegstand op, in plaats van die te beheren. Veel startende bedrijven vinden, totdat ze op eigen benen staan, onderdak bij CareX. In de persoonshuisvesting haalt CareX veel nood uit de wereld.
Broedplaatsontwikkeling is een specialisatie. In Groningen en Friesland is het bedrijf de grootste huisvester van kunstenaars en creatieve projecten. Belangrijke broedplaatsen zijn Blokhuispoort in Leeuwarden en de Biotoop in Haren. CareX probeert slecht geïsoleerde mega gebouwen toch CO2-neutraal te krijgen, ondersteund door Triodos Bank.

http://www.biotoop.org

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele rits artisitieke ondernemingen door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Triodos Cultuurfonds

Triodos Cultuurfonds is het enige beursgenoteerde culturele beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt in door de overheid erkende culturele projecten die de ontwikkeling en het behoud van kunst en cultuur bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn musea en theaters, maar ook kleine culturele initiatieven passen in het beleggingsbeleid.

Adres:
Achterweg 15
9725 BM
Groningen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

De Koffiefabriek
Met uw spaargeld of belegd vermogen  kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering?  Lees hoe u een krediet kunt aanvragen .