Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van AKSENT - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Aimer Jeunes Aimer Jeunes Maatschappelijke projecten
Alternatives Familiales asbl Alternatives Familiales asbl Maatschappelijke projecten

AKSENT

Maatschappelijke projecten (Sociale economie)

Aksent is een organisatie die ouderen en hulpbehoevenden ondersteunt zodat ze langer en kwaliteitsvol in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Dat doet Aksent enerzijds vanuit lokale dienstencentra (in Evere en Schaarbeek), ontmoetingsplaatsen waar men terecht kan voor allerlei activiteiten. Anderzijds biedt Aksent ook aanvullende thuishulp zoals een poetsdienst of boodschappendienst. Voor mensen in complexere zorgsituaties schakelt Aksent haar zorgregisseur in, die een actieplan opstelt van verschillende zorgdisciplines aan huis. Kortgeschoolde, langdurig werkzoekenden kunnen bij Aksent opleidings- en werkervaringstrajecten volgen, zowel in de dienstencentra als in de thuishulpdienst. Het doel is om zo hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Een nieuw dienstencentrum van Aksent in Evere zal deel uitmaken van een nieuwe woonzorgzone. Behalve het centrum komt er een uitbreiding van het huidige woon-en zorgcentrum, en ook 15 aanleunwoningen voor senioren. Triodos Bank heeft een deel van de financiering verleend voor de bouw van het nieuwe dienstencentrum.

http://www.aksentvzw.be

Maatschappelijke projecten

In deze sector financiert Triodos Bank onder andere initiatieven op het gebied van sociale voorzieningen, werkgelegenheids- programma's, (re) integratie, jongeren- centra en wijkcentra.

Adres:
Gallaitstraat 88
1030
Brussel
België

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.

 

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.