Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Vandebron - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
VOF Treurenburg VOF Treurenburg Duurzame energie
Vaanster Energie Vaanster Energie Duurzame energie
Vendu Exploitatie Vendu Exploitatie Duurzame energie
Volt4U Zonnepanelen Volt4U Zonnepanelen Duurzame energie

Vandebron

Duurzame energie (Natuur en milieu)

Met Vandebron kopen Nederlandse huishoudens duurzame energie rechtstreeks van een producent, zoals een boer met een windmolen of biovergister, zonder tussenkomst van een traditioneel energiebedrijf.

Hiermee is Vandebron een transparante energiedienst. Dat is nodig, want 63% van de consumenten denkt groene stroom te kopen, terwijl 90% van de stroom in Nederland wordt opgewekt met fossiele brandstoffen. Met Vandebron kiezen consumenten daarom zelf hun producent, zodat ze weten waar hun geld naartoe gaat en waar hun energie vandaan komt.

Gebruikers kiezen uit vier type energiebronnen: wind-, zon-, water- en bio-energie. Alle energie wordt opgewekt in Nederland, bijvoorbeeld door een boer met een windmolen of een biogasinstallatie op zijn erf. Voor het eerst kunnen producenten hun energie direct aan de consument verkopen en hun eigen prijs bepalen. Daarmee is dit is het eerste businessmodel dat landelijk de opwek van duurzame energie meer rendabel maakt.

http://www.vandebron.nl

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiƫle status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Herengracht 545
1017 BW
Amsterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.