Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Alternatives Familiales asbl - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
AKSENT AKSENT Maatschappelijke projecten
Aimer Jeunes Aimer Jeunes Maatschappelijke projecten
Alterna Alterna Maatschappelijke projecten
Amazone Amazone Maatschappelijke projecten

Alternatives Familiales asbl

Maatschappelijke projecten (Sociale economie)

‘Alternatives Familiales’ begeleidt kinderen en minderjarigen die door het gerecht zijn toegewezen aan een pleeggezin, als alternatief voor een instelling. De vzw is actief in Waals-Brabant, Brussel en Charleroi en richt zich op drie domeinen: begeleiding van het kind, onderhouden van contact tussen het kind en zijn of haar familie (en zo mogelijk, herstellen van gebroken banden), en begeleiding en steun voor het pleeggezin. Met een erkenning voor de begeleiding van 195 kinderen is Alternatives Familiales een van de grootste dienstverleners in zijn soort. Eind 2013 telde de organisatie 18 medewerkers, waaronder 9 sociaal assistenten, 1 kinderpsychiater en 3 psychologen. De organisatie kocht haar gebouw in Braine-l’Alleud aan, dat het aanvankelijk huurde, en liet er renovatie- en uitbreidingswerken uitvoeren. Triodos Bank heeft daarvoor een krediet verleend.

http://www.alterfam.be

Maatschappelijke projecten

In deze sector financiert Triodos Bank onder andere initiatieven op het gebied van sociale voorzieningen, werkgelegenheids- programma's, (re) integratie, jongeren- centra en wijkcentra.

Adres:
Avenue Albert Ier 21
1420
Braine-L'Alleud
Belgique

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.

 

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.