Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Lake Turkana Wind Power - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
KiesZon KiesZon Duurzame energie
LEDsEnable LEDsEnable Duurzame energie
Lijnco Green Energy B.V. Lijnco Green Energy B.V. Duurzame energie
Lupus Ventus B.V. Lupus Ventus B.V. Duurzame energie

Lake Turkana Wind Power

Duurzame energie (Natuur en milieu)

In Kenia wordt een van de grootste windmolenparken ter wereld gebouwd. Op een weidse zandvlakte tussen twee bergketens in zijn de omstandigheden ideaal om windenergie op te wekken. Het park bestrijkt zo’n 16 hectare en gaat met 365 molens ongeveer 300 MW aan duurzame energie leveren. Dit is 17% van de totale energiebehoefte van Kenia. Het park is eind 2017 operationeel. Triodos Groenfonds financiert het bedrijf KP&P, een Nederlands bedrijf dat voor meer dan 25% aandeelhouder is van het park.

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiƫle status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Toernooiveld 300
6525 EC
Nijmegen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.