Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Boerderij Spanjer - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Boerderij Huis in 't Veld Boerderij Huis in 't Veld Biologische landbouw
Boerderij Plassendaal Boerderij Plassendaal Biologische landbouw
Boerderij Watervliet Boerderij Watervliet Biologische landbouw
Boerderij Westerkloeke Boerderij Westerkloeke Biologische landbouw

Boerderij Spanjer

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Boerderij Spanjer ligt midden op Terschelling en is het ecologische bedrijf van Cees en Margriet Spanjer. Op deze boerderij wordt het houden van Aberdeen Angus vleesvee gecombineerd met weidevogelbeheer. De in de winter verkregen strorijke mest blijft een jaar liggen te vercomposteren en wordt in het daarop volgend voorjaar over het land gebracht, goed voor het bodemleven en dus aantrekkelijk voor de vogels.
De kalfjes op de boerderij worden gezoogd door hun moeder en lopen samen met de kudde in de weide. Jongvee wordt ingeschaard op de Groede, een eeuwenoude inschaarweide op de Boschplaat, een ideale weide voor de ontwikkeling van dit ras koeien.
Op de boerderij Spanjer zijn ook nog vakantieappartementen te vinden.

http://www.boerderijspanjer.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Lies 18
8895KT
Terschelling Lies
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.