Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Bezaan - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

De Bezaan

Zorg (Sociale economie)

De Bezaan is een inclusief woonproject in Gistel (bij Oostende) voor mensen met een beperking. Het doel is dat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven in een gewone omgeving. Van de tien appartementen in het nieuwbouwproject zijn er acht voorbehouden voor verhuur aan mensen met een beperking. Daarvoor is er een overeenkomst met het sociaal verhuurkantoor Jogi. De Bezaan is een gemeenschappelijk project van zes privépersonen, de vzw ‘Sociale Werken Rotaryclub Oostende’ en de vzw Ithaka, een coachingcentrum dat mensen met een beperking coacht bij hun individuele vragen. Een bezaan is het achterste zeil van een schip dat dient om extra bij te sturen. Het staat symbool voor dat beetje extra ondersteuning dat nodig is om de doelgroep haar eigen koers te laten varen. Triodos Bank heeft de bouw van het appartementsgebouw gefinancierd.

http://www.debezaan.be/

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Adres:
Kaaistraat 35
8400
Oostende
België

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.