Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Ferme de Benoît Redant - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Domaine Constant-Duquesnoy Domaine Constant-Duquesnoy Biologische landbouw
Ferme bio d'André François Ferme bio d'André François Biologische landbouw
Ferme de Sainte Barbe - APJ sprl Ferme de Sainte Barbe - APJ sprl Biologische landbouw
Klokhofstede cvba Klokhofstede cvba Biologische landbouw

Ferme de Benoît Redant

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Benoît Redant en Mélanie Bronckaerts zijn biologische groenteboeren. Samen kweken ze zowel traditionele groenten als ‘vergeten groenten’ en oude variëteiten. In plaats van met tractors en machines bewerken ze hun grond met trekdieren, wat ecologische voordelen biedt: een zorgzame omgang met de bodem, geen verbruik van fossiele brandstoffen en extra natuurlijke bemesting. De groenten van de boerderij worden verkocht via de ‘korte keten’ op de markten van Amay en Huy of via de levering van groentepakketten. Benoît et Melanie huurden aanvankelijk 1,5 hectare grond, maar konden 3 hectare landbouwgrond aankopen in Jallet. Triodos Bank heeft die aankoop gefinancierd.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Tige du Chenu
5354
Jallet
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.