Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Bégawatts - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Berrentec Belgïe Berrentec Belgïe Duurzame energie
BredeKop Wind bvba BredeKop Wind bvba Duurzame energie
CSPV 2 CSPV 2 Duurzame energie
Canopy-Apollo SNC Canopy-Apollo SNC Duurzame energie

Bégawatts

Duurzame energie (Natuur en milieu)

In 2013 ging in Béganne in Bretagne de bouw van een participatief windpark van start. Uniek aan het project is dat hoofdzakelijk bewoners uit de streek het financieren, een primeur in Frankrijk. Ongeveer 1.000 particulieren investeerden erin via de projectvennootschap Bégawatts, en leverden zo een groot deel van het nodige kapitaal. Ook regionale overheden en organisaties investeerden mee. Het park in Béganne, bij Vannes, omvat vier turbines, met een totaal vermogen van 8,2 MW. Die produceren voldoende groene stroom voor het jaarlijkse verbruik van ongeveer 8.000 gezinnen, wat overeenkomt met de bevolking van het kanton. Triodos Bank heeft vanuit België een cofinanciering verleend voor de bouw van de windmolens.

http://www.eolien-citoyen.fr

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Adres:
Landes de Béganne
56350
Béganne
France

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.