Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Alpeko - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Adriana Hoeve Adriana Hoeve Biologische landbouw
Agro Service Tuenter Agro Service Tuenter Biologische landbouw
Arnica kwekerij Arnica kwekerij Biologische landbouw
BD Grondbeheer BD Grondbeheer Biologische landbouw

Alpeko

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Alpeko is een biologisch varkensbedrijf waar alle dieren van geboorte tot slacht kunnen genieten van ruime strohokken en onbeperkt toegang tot buitenuitloop of weidegang. Het bedrijf stelt al het biologische voer zelf samen en produceert met eigen grondstoffen en restproducten uit de humane industrie. Alpeko optimaliseert het dierwelzijn zodat het recht doet aan het varken en haar omgeving. Verder werkt het bedrijf aan een klimaatneutrale bedrijfsvoering.

http://www.alpeko.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Zeggelaarseweg 2
5256NZ
Heusden
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.