Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Biologische melkveehouderij J.K. Santing - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Biologische melkveehouderij J.K. Santing

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Biologisch melkveebedrijf Santing produceert uitsluitend biologische melk en vlees. Janklaas Santing is de eigenaar van de onderneming. Na het afronden van zijn master Organic Argiculture aan de Universiteit van Wageningen en een langdurige maatschap met zijn vader, besloot hij het bedrijf over te nemen. De melkveehouderij bestaat uit 60 hectare grond en ligt vlakbij Fochterloërveen in Friesland. De helft van de grond is eigendom van Santing. De andere helft wordt gepacht van Natuurmonumenten. Het merendeel van de grond wordt gebruikt voor het beweiden van het rundvee en voederwinning voor de winter. 4 hectare wordt gebruikt voor de productie van eigen ruwvoer. De melk van het bedrijf wordt verwerkt door Henry Willig in Katwoude en Heerenveen.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Bokslootweg 9
8427 RL
Ravenswoud
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.