Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Eekhoeve - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Bronnen Bomen Bronnen Bomen Biologische landbouw
Carel Bouma Carel Bouma Biologische landbouw
Cranberrybedrijf Groenhof Cranberrybedrijf Groenhof Biologische landbouw
De Buytenhof De Buytenhof Biologische landbouw

De Eekhoeve

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Eekhoeve is een zorgboerderij, landwinkel en theehuis. De boerderij ligt op het platteland, aan de rand van Veenendaal. Oorspronkelijk was het een gemengd agrarisch bedrijf met koeien, kippen en varkens. Door de ligging in een gebied met belangrijke landschappelijke waarden, dichtbij de Utrechtse Heuvelrug, konden ze de agrarische tak niet verder uitbreiden. Daarom hebben ze gekozen voor een aantal nevenactiviteiten.

De boerderij heeft 12 hectare grasland, 2 hectare bos en we hebben een kas waar eenjarige perk- en kuipplanten en aardbeien geteeld worden. Ook is er bij op het erf een kinderboerderij, moestuin, terras en een landwinkel te vinden.

Tot slot is de Eekhoeve een zorgboerderij geworden. Er is dagbesteding voor jong en oud met een lichamelijke of geestelijke beperking.

http://www.bijzonderenpuur.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Dijkstraat 115
3904DB
Veenendaal
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.