Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Lits Halte Soins Santé (LHSS) Fontainieu - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Lits Halte Soins Santé (LHSS) Fontainieu

Zorg (Sociale economie)

Voor de armsten schieten de medische voorzieningen vaak tekort. Zij krijgen moeilijk toegang tot gezondheidszorg, terwijl ze wel het meeste risico lopen op gezondheidsproblemen. Daarom heeft Groupe SOS ‘Lits Halte Soins Santé’ (LHSS) opgericht. Die organisatie vangt daklozen op die niet (meer) in een ziekenhuis terecht kunnen, en geeft hen medische verzorging.
Het LHSS Fontainieu kan 40 mensen opvangen in een gebouw dat volledig ecologisch gebouwd is. Directeur Xavier Gastinel, technisch directeur van Alterna (de vastgoedholding van SOS Groupe): “De keuze van materialen, technische oplossingen om beter op het ritme van de seizoenen te leven, toegankelijkheid voor mensen met een handicap, comfort: alles is zo ontworpen om zo goed mogelijk in te spelen op de noden van de doelgroep.”
Triodos Bank heeft de aankoop van het gebouw gefinancierd.
(Foto: Philippe Ghezzi)

http://www.groupe-sos.org/structures/615/LHSS_Fontainieu

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Adres:
Chemin de Fontainieu 20
13014
Marseille
France

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.