Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Boerderij Buitengewoon - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Biotrio Biotrio Biologische landbouw
Boerderij Bleijendijk Boerderij Bleijendijk Biologische landbouw
Boerderij Huis in 't Veld Boerderij Huis in 't Veld Biologische landbouw
Boerderij Plassendaal Boerderij Plassendaal Biologische landbouw

Boerderij Buitengewoon

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Boerderij Buitengewoon is de (zorg)boerderij van Hidde en Nynke. Ze wonen hier met hun drie kinderen en dieren. Hidde is op een boerderij geboren en heeft later op de Kraaybekerhoff de opleiding tot biologisch-dynamische zorgboer gevolgd. Nynke is dierenarts en gespecialiseerd in koeien en schapen.
Nadat het stel een wereldreis maakte kwamen ze op een keerpunt in hun leven. Vrijwilligerswerk op boerderijen in Nieuw Zeeland, op een dovenschool in Tanzania, op een olifantenpark in Thailand, bij dierenartsen in Mexico en India deed ze beseffen dat ze het in Nederland vreselijk goed hebben. Hierna wisten Hidde en Nynke wat zij verder wilden met hun leven: samen een (zorg)boerderij runnen. Deze zorgboerderij bevindt zich op Landgoed Tongeren.

http://www.boerderijbuitengewoon.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Le Chevalierlaan 6
8162PD
Epe
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

De Koffiefabriek
Met uw spaargeld of belegd vermogen  kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering?  Lees hoe u een krediet kunt aanvragen .