Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Gents Ecologisch Centrum cvba - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Gents Ecologisch Centrum cvba

Overig (Overig)

Het Gents Ecologisch Centrum (GEC) is een informatie- en dienstencentrum van en voor organisaties met ecologische en sociale doelstellingen. Het wordt gerund door vrijwilligers en is gevestigd in twee panden vlakbij het station Gent-Sint-Pieters. Op het gelijkvloers is er een biologisch-vegetarisch eet- en theehuis (‘Lekker GEC’) en een Oxfam-wereldwinkel. Daarnaast stelt het GEC ruimtes en faciliteiten beschikbaar voor verschillende organisaties die werken aan duurzame ontwikkeling. Zo verhuurt het GEC lokalen aan het Gents MilieuFront, de MilieuAdviesWinkel, de milieuvereniging Friends of the Earth, Catapa, een lobbygroep rond globalisering en duurzame ontwikkeling, en Certisys, een controleorgaan voor biolandbouw. Het GEC organiseert voorts informatie- en gespreksavonden over sociaal-ecologische thema’s. Jaarlijks reikt de organisatie ook de eretitel ‘Te GECke Gentenaar van het jaar’ uit aan een Gentenaar of Gentse organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal-ecologisch vlak. In 2012 ging de titel naar Steven Vromman, bekend als ‘Low Impact Man’. Het GEC renoveerde zijn zolder en kocht één van de twee private appartementen in zijn gebouw aan, om ook dat te verhuren als kantoorruimte. Triodos Bank heeft beide projecten gefinancierd. Eerder financierde de bank al de aankoop van de gebouwen van het GEC.

http://www.gec.be

Overig

De projecten in deze categorie passen niet in een van de hoofdsectoren natuur en landbouw, sociale economie of cultuur en welzijn.

Adres:
Koningin Maria Hendrikaplein 5-6
9000
Gent
België

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.