Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Adriana Hoeve - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
't Hoogeveld 't Hoogeveld Biologische landbouw
A. Onnes Melkveehouderij A. Onnes Melkveehouderij Biologische landbouw
Agro Service Tuenter Agro Service Tuenter Biologische landbouw
Alpeko Alpeko Biologische landbouw

Adriana Hoeve

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Adriana-hoeve is gevestigd op het landgoed te Linschoten. Op het bedrijf worden ongeveer 100 koeien gemolken en 500 vleesvarkens en 20 schapen gehouden. Er hoort 70 hectare grond bij de boerderij waarvan 10 hectare natuurgrond is. Op deze natuurgrond wordt in de weideperiode jongvee gehouden en natuurhooi van gewonnen. Sinds 1987 is de bedrijfsvoering biologisch geworden. Het bedrijf wordt rondgezet door Dirk, Ina en hun zoon Gerben.
De melkveestapel bestaat uit verschillende rassen, waaronder blaarkop, scandinavisch roodbont, flekvieh, holstein en brown swiss. De reden van inkruisen met deze rassen is het fokken van een duurzame veestapel . Het doel van een duurzame veestapel is een goede melkproductie realiseren met gezonde dieren die oud worden. Het rantsoen bestaat hoofdzakelijk uit gras dat op eigen grond wordt geteeld.
De varkens arriveren op een leeftijd van 2 maanden en verblijven gemiddeld 5 maanden op het bedrijf. De huisvesting is gericht op een optimaal dierwelzijn. Ze kunnen zowel binnen als buiten lopen. Op het bedrijf wordt biologisch vlees aan huis verkocht.

http://www.adriana-hoeve.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Haardijk 10
3461 AB
Linschoten
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.