Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van La Ferme de la Sarthe - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
La Ferme Larock La Ferme Larock Biologische landbouw
La Ferme au Moulin La Ferme au Moulin Biologische landbouw
Landwijzer vzw Landwijzer vzw Biologische landbouw
Le Ponclet Le Ponclet Biologische landbouw

La Ferme de la Sarthe

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Toen Damien Jacquemart 25 jaar geleden voor de landbouw koos, vertrok hij haast van nul. Hij begon met acht hectare grond, de boerderij van zijn grootvader en vier koeien die hij van zijn ouders had gekregen. Vanaf het begin koos hij voor biodynamische technieken die vertrekken van de relatie tussen mens, aarde en kosmos.  Hij produceert alles in zijn eigen boerderij. De koeien van Damien Jacquemart krijgen bieten of hooi van zijn eigen velden als voederen. Zij leveren ook het compost om zijn grond te bemesten en de kaasmakerij van de boerderij verwerkt hun melk. Sinds kort stelt de boerderij zich ook open voor culturele activiteiten. Triodos Bank heeft de aankoop en inrichting van het gebouw gefinancierd.

http://fermedelasarthe.canalblog.com

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Rue de la Sarthe 3
5640
Saint-Gérard
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.