Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Turbines citoyennes sur le Hoyoux - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Turbines citoyennes sur le Hoyoux

Duurzame energie (Natuur en milieu)

Op initiatief van de gemeente Marchin renoveerden Serge Devetter en Xavier Ikonomakos locaties voor de productie van waterkrachtelektriciteit aan de rivier de Hoyoux. Serge Devetter is regisseur in het Cultuurcentrum van Juy, Xavier Ikonomakos chemicus bij UCB. Niets op hun parcours zou hen hebben samengebracht als ze niet allebei geïnteresseerd waren in de oevers van de Hoyoux en de geschiedenis van de rivier. Het project is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen overheid en particulieren. Bovendien gaan duurzame ontwikkeling en behoud van het patrimonium hier hand in hand. Het project ontstond toen de gemeente Marchin na een studie over de heraanleg van de site de eigenaars contacteerde, waaronder Serge en de schoonouders van Xavier. Op 58-jarige leeftijd lanceerde Serge zich in het avontuur van de waterkrachtelektriciteit en richtte hij de bvba 'Wal d'or' op. Op 18 maanden tijd installeerde hij een Kaplan-turbine van 75 kW op een waterval van vier meter. Die zou ongeveer 350 MWh/jaar moeten leveren, goed voor het verbruik van ongeveer 100 gezinnen. Xavier Ikonomakos koos voor een turbine van 45 KW voor een kleinere waterval. Triodos Bank heeft beide projecten gefinancierd.

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Adres:
Rue du Vert-Bois 6
5380
Pontillas
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.