Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Hydroval - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Gloren M Gloren M Duurzame energie
Greentile bvba Greentile bvba Duurzame energie
IEL Exploitation 1 sarl IEL Exploitation 1 sarl Duurzame energie
InnoVent InnoVent Duurzame energie

Hydroval

Duurzame energie (Natuur en milieu)

In 1999 groepeerden een aantal partners zich om een elektriciteitscentrale op waterkracht op te starten in de vallei van Poix St. Hubert. Het ging om: de stad Rochefort, de coöperatieve Energie 2030, les établissements J.L. Willo (leverancier van turbines), architectenbureau Colson, ingenieur B. Fontaine en Dony sprl. Samen richtten zij de vennootschap Hydroval op. Daarvoor brachten ze de nodige eigen middelen in, gedeeltelijk in natura (studies en leveringen), voor een deel in kapitaal. Een microcentrale op waterkrachtelektriciteit werkt op basis van een eeuwenoude, maar nog altijd evoluerende technologie. De jaarlijkse elektriciteitsproductie is het rechtstreekse resultaat van het watervolume dat door de turbine gaat, de valhoogte en het rendement van de turbines. Een dergelijke centrale heeft een levensduur van meer dan 50 jaar. Zodra ze functioneert, is het onderhoud en nazicht heel eenvoudig. De ontwikkelings- en bouwfase daarentegen vraagt veel onderzoek en verschillende studies en brengt grote risico’s met zich mee. Na 6 jaar werking blijkt de centrale van Hydroval het uitstekend te doen en bedraagt de gemiddelde jaarlijkse productie meer dan 900.000 kWh/jaar. Naast de eigen middelen die de partners van het project inbrachten, heeft Triodos Bank een investeringskrediet verleend op lange termijn. Daarnaast hebben we ook een overbruggingskrediet gegeven in afwachting van hulp van het Waalse gewest voor de uitbreiding.

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Adres:
Rue de Behogne 2
5580
Rochefort
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.