Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Avocats Sans Frontières

Ontwikkelingssamenwerking (Sociale economie)

Voor Advocaten Zonder Grenzen (AdZG) is de rechtsstaat een absolute voorwaarde voor duurzame vrede en economische en sociale ontwikkeling. De organisatie strijdt ervoor om de meest kwetsbaren binnen de maatschappij toegang te geven tot het rechtssysteem. Ze wil die toegang vergroten en rechtssystemen opzetten die hen daadwerkelijk beschermen. Haar activiteiten om dat te bereiken zijn: de bevolking sensibiliseren en informeren over het rechtssysteem, rechtsbijstand verlenen, professionele vorming geven aan advocaten, training geven aan lokale ngo’s met het oog op slachtofferhulp, de Balies ondersteuning geven voor de ontplooiing de advocatuur, nota’s en adviezen indienen, enzovoort. AdZG werkt ook rond specifieke thema's zoals internationaal strafrecht en de toepassing van sociale en economische rechten. De organisatie heeft kantoren en werkt aan programma's in Burundi, Israël, Palestina, Nepal, de Democratische Republiek Congo, Rwanda en Oeganda. Met een kredietlijn bij Triodos Bank heeft Advocaten Zonder Grenzen de fondsen voorgefinancierd die internationale financiers hadden toegezegd.

http://www.asf.be

Ontwikkelingssamenwerking

In deze sector financiert Triodos Bank microfinancierings- instellingen, gecertificeerde biologische producenten, distributie en detailhandel, producenten en eindgebruikers; maar ook projecten op het gebied van electrificatie, drinkwater en afvalwater.

Adres:
Rue de Namur 72
1000
BRUXELLES
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.