Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Huize Compostel - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Het Blushuis Het Blushuis Duurzaam vastgoed
Hotel Roermond Hotel Roermond Duurzaam vastgoed
Innovatiekracht Innovatiekracht Duurzaam vastgoed

Huize Compostel

Duurzaam vastgoed (Natuur en milieu)

In het centrum van Utrecht werd voormalig krakerspand Ubica omgebouwd tot café en hotel. De twee panden aan de Ganzenmarkt werden geheel gerenoveerd zodat elementen uit de 14e eeuw weer zichtbaar worden. Een van de gebouwen is destijds als stadskasteel gebouwd. Je kunt dit nog zien aan de oeroude bakstenen, nisjes en zelfs kantelen waarachter de bewoners hun woning konden verdedigen.

Het monumentale gebouw heeft een nieuwe bestemming gekregen als zogeheten boetiekhotel. De uitstraling is eigenzinnig en de kamers zijn alle 23 verschillend. Triodos Bank financiert de duurzame renovatie van dit rijksmonument. Alle muren zijn geïsoleerd en het pand maakt gebruik van een innovatief verwarmingssysteem, waarbij warme kamers op het zuiden warmte doorsluizen naar de koudere noordelijke kamers.

Duurzaam vastgoed

Triodos Bank investeert in panden die voldoen aan haar criteria van duurzaamheid en uitzicht bieden op een aantrekkelijk rendement. Ieder pand krijgt een score op de bekende begrippen People, Planet en Profit, aangevuld met Project. Zo worden de milieu-, sociale, ruimtelijke en economische aspecten steeds betrokken in de beoordeling van een aan te kopen pand.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Ganzenmarkt 24-26
3512GE
Utrecht
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.