Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Wim en John van den Hengel - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Warmonderhofstede Warmonderhofstede Biologische landbouw
Wijndomein Oude Waalstroom Wijndomein Oude Waalstroom Biologische landbouw
Aurora Futura Aurora Futura Duurzame energie
Boreas Wind Boreas Wind Duurzame energie

Wim en John van den Hengel

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Wim en John van den Hengel hebben een biologisch melkveebedrijf met een oppervlakte van 21ha. Daarnaast hooien ze 10ha natuurgrasland van het Utrechts Landschap. Hier voeden zij 40 melkkoeien en bijbehorend jongvee mee. In 2002 zijn ze begonnen met boerderijcompostering om het grasland beter te voeden. In 2009 zijn de van den Hengels een pilotproject gestart met gesteentemeel. De bedoeling is om de mineralen, waarvan er in de bodem te korten zijn, aan te vullen met natuurlijk gesteentemeel gemengd door de compost. Het uiteindelijke doel is voedsel te produceren met de mineralen die er ook in behoren te zitten.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Hessenweg 112
3791 PL
Achterveld
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.