Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Van den Dries akkerbouw - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Van Lierop Van Lierop Biologische landbouw
Warmonderhofstede Warmonderhofstede Biologische landbouw
Wijndomein Oude Waalstroom Wijndomein Oude Waalstroom Biologische landbouw

Van den Dries akkerbouw

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De heer van den Dries is enthousiast akker- en tuinbouwer. Er worden op het bedrijf verschillende producten verbouwd zoals pompoen, witlof, spinazie, kruiden, wortels, bieslook en tarwe. Van den Dries heeft zich gespecialiseerd in bieslook en is een van de weinige telers in Nederland. Van den Dries is in 2006 naast de verkoop van bieslookpollen nu ook gestart met de verkoop van gesneden bieslook.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Ansjovisweg 19
8251 RW
Dronten
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

De Koffiefabriek
Met uw spaargeld of belegd vermogen  kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering?  Lees hoe u een krediet kunt aanvragen .