Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Sumiran - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Stichting Loverendale Stichting Loverendale Biologische landbouw
Stichting Van Eigen Erf Stichting Van Eigen Erf Biologische landbouw
V.O.F. van Dijk - van Lagen V.O.F. van Dijk - van Lagen Biologische landbouw
Van Andel Bio Van Andel Bio Biologische landbouw

Sumiran

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Sumiran is een biologische boerderij gelegen in Asten-Heusden aan de rand van het natuurgebied ‘De Groote Peel’ in de provincie Noord-Brabant. De naam Sumiran komt uit het Sanskriet en betekent vrij vertaald dat je bewust en dankbaar bent voor alles wat je gegeven is. Planten, dieren, mensen, bomen, vruchten, zand (in combinatie met licht, lucht, vuur, water en aarde), we hebben het gewoonweg gekregen. Wat begon uit idealisme is intussen uitgegroeid tot een jong, dynamisch, kleinschalig en bovenal succesvol biologisch bedrijf. Naast de verkoop van biologisch vlees in de boerderijwinkel, verleent Sumiran diensten aan biologische boeren met een boerderijwinkel. De dieren afkomstig van deze bedrijven worden als vlees verwerkt middels het slachten, versnijden, kruiden, vacuüm verpakken en bestickeren (met eko keurmerk), zodat het uiteindelijk verkoopklaar is. Verder biedt Sumiran opvang aan jongeren die de maatschappij niet zelfstandig aankunnen. Zij besteden hun dag onder andere aan het mede verzorgen van ‘ons’ land en vee en alle diverse voorkomende werkzaamheden.

http://www.sumiran.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Sengersbroekweg 7
5725 TK
Heusden
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.