Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Studio Claudy Jongstra - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Stichting de Verdieping Stichting de Verdieping Kunst en cultuur
Studio Carina Riezebos Studio Carina Riezebos Kunst en cultuur
Theater aan de Rijn Theater aan de Rijn Kunst en cultuur
Theater de Kom Theater de Kom Kunst en cultuur

Studio Claudy Jongstra

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Als stofontwerper neemt Claudy Jongstra in Nederland een unieke plaats in. Zij is gefascineerd door vilt en houdt zich al bijna vijftien jaar bezig met de verwerking van vervilte wol, die zij met andere materialen verrijkt en kleur geeft. Zo heeft zij o.a. de wandtapijten en wandinstallaties ontworpen voor het Catshuis, de Nederlandse ambassade in Berlijn en de entree van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Daarbij werkt zij nauw samen met architecten als Jo Coenen en Rem Koolhaas. Ook ontwerpt zij stoffen voor bekende modeontwerpers als John Galliano, Christian Lacroix en Alexander van Slobbe. De eeuwenoude, traditionele wol is op deze wijze weer helemaal van deze tijd geworden. Jongstra's interesse in wol en kleur gaat zo ver dat zij voor eigen gebruik beschikt over een kudde van 200 Drentse heideschapen en haar eigen plantaardige ververij is begonnen. Claudy Jongstra is onderscheiden met de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs voor Toegepaste Kunst en Bouwkunst 2008.

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies

http://www.claudyjongstra.com

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Triodos Cultuurfonds

Triodos Cultuurfonds is het enige beursgenoteerde culturele beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt in culturele projecten die de ontwikkeling en het behoud van cultuur stimuleren. Naast grote projecten passen ook kleinere culturele initiatieven in het beleggingsbeleid. Zo belegt het fonds bijvoorbeeld in musea, theaters, kunstenaars en podia.

Adres:
Lytse Buorren 21
8843 KJ
Spannum
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.