Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Stichting Triodos Sustainable Trade Fund - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Stichting Hivos-Triodos Fonds Stichting Hivos-Triodos Fonds Ontwikkelingssamenwerking
Triodos Fair Share Fund Triodos Fair Share Fund Ontwikkelingssamenwerking
Triodos Sustainable Finance Foundation Triodos Sustainable Finance Foundation Ontwikkelingssamenwerking

Stichting Triodos Sustainable Trade Fund

Ontwikkelingssamenwerking (Sociale economie)

De handelsfinancieringen van Triodos Sustainable Trade Fund vormen een belangrijke schakel in de duurzame voedselketen. Het fonds wil de handelsstroom van biologische en Fair Trade gecertificeerde producten uit ontwikkelingslanden naar westerse markten stimuleren en doet dit door het verstrekken van zogeheten handelsfinancieringen. Dit zijn voorfinancieringen van exportcontracten van producentenorganisaties die hiermee de aangesloten boeren direct kunnen betalen bij aflevering van hun oogst. De lening wordt afgelost nadat de goederen zijn verscheept en de importeur in het Westen voor ontvangst betaalt. Triodos Sustainable Trade Fund financiert zo wereldwijd de export van commodities als koffie, cacao, katoen en soja maar ook van vers fruit, zaden & noten en oliën. Het fondsvermogen wordt verstrekt door Triodos Bank, deels gegarandeerd door diverse stakeholders in de duurzame voedselketen, waaronder Hivos, ICCO en G-Star Raw Denim Foundation.

http://www.triodos.com/sustainabletrade

Ontwikkelingssamenwerking

In deze sector financiert Triodos Bank microfinancierings- instellingen, gecertificeerde biologische producenten, distributie en detailhandel, producenten en eindgebruikers; maar ook projecten op het gebied van electrificatie, drinkwater en afvalwater.

Adres:
Nieuweroordweg 1
3704 NE
Zeist
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.