Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Triodos Sustainable Finance Foundation - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Triodos Fair Share Fund Triodos Fair Share Fund Ontwikkelingssamenwerking

Triodos Sustainable Finance Foundation

Ontwikkelingssamenwerking (Sociale economie)

Triodos Sustainable Finance Foundation is de voortzetting van Stichting Triodos-Doen (Triodos-Doen). Triodos-Doen is opgericht op 22 februari 1994 als een initiatief van Stichting DOEN en Triodos Bank en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke en internationaal erkende financier in de microfinancieringssector. Sinds de oprichting heeft Stichting Triodos-Doen meer dan 100 microfinancieringsinstellingen in 50 landen gefinancierd. Met de huidige portefeuille bereikt het fonds meer dan 4 miljoen spaarders en leningsnemers wereldwijd.

In december 2013, na een waardevol en zeer succesvol partnerschap van 20 jaar, concluderen Triodos Bank en Stichting DOEN dat hun gezamenlijk initiatief verder kan gaan zonder de katalyserende rol en actieve betrokkenheid van Stichting DOEN. Stichting Triodos-Doen gaat verder onder de naam Triodos Sustainable Finance Foundation en blijft zich richten op het financieren van innovatieve en duurzame initiatieven wereldwijd. Ook behoudt zij de focus op microfinanciering. Stichting DOEN kan zich op nieuwe voorlopers richten en ontvangt hiervoor vanuit Stichting Triodos-Doen een donatie ter ondersteuning van haar missie: bijdragen aan een groene, sociale en creatieve samenleving.

Het Bestuur van Tridoos Sustainable Finance Foundation, bestaande uit Peter Blom en Pierre Aeby, blijft hetzelfde. Het management blijft bij Triodos Investment Management en Berg De Bleecker zet haar rol als fondsmanager voort.

http://www.triodos.com/en/investment-management/our-funds/overview-all-products/sustainable-finance-foundation/about-the-fund/

Ontwikkelingssamenwerking

In deze sector financiert Triodos Bank microfinancierings- instellingen, gecertificeerde biologische producenten, distributie en detailhandel, producenten en eindgebruikers; maar ook projecten op het gebied van electrificatie, drinkwater en afvalwater.

Adres:
Nieuweroordweg 1
3704 EC
Zeist
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.