Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Stichting Trésor - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Stichting Trésor

Milieutechnologie (Natuur en milieu)

Vijko Lukkien, directeur/projectleider Stichting Trésor, is helder: de geringste steun voor behoud van het tropische regenwoud is belangrijk. In 1994 werd met geleend geld en hulp van de Universiteit Utrecht en een aantal bedrijven 2.400 hectare tropisch regenwoud in Frans Guyana gekocht. De Franse overheid verleende het predikaat ‘natuurreservaat’, waardoor jacht en mijnbouw werden verboden. Internationaal wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de biologische diversiteit in Trésor de rijkste in Zuid-Amerika is. De stichting wil zowel in Zuid-Amerika als hier bewustwording over het belang van het groenbehoud stimuleren. Het steunen van hun werk kan door vierkante meters regenwoud te adopteren. Mede dankzij de wereldwijde aandacht voor het klimaat stijgt de belangstelling gestaag. Het is de droom van Lukkien het gebied op termijn over te dragen aan Frans Guyana.

http://www.tresorrainforest.org

Milieutechnologie

In deze sector financiert Triodos Bank veelal innovatieve bedrijven, die onder andere actief zijn op het gebied van recycling en transport. Gemene deler is dat deze bedrijven proberen de milieu-impact van producten en productieprocessen te verminderen.

Adres:
3508 TB
Utrecht
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.