Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Samen voor de wind - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Rooftop Rooftop Duurzame energie

Samen voor de wind

Duurzame energie (Natuur en milieu)

‘Samen voor de wind’ is een lijnopstelling van zeven turbines in Flevoland, een samenwerkingsverband van zes agrariërs. Omdat Stephan de Clerck bij zijn vergunningaanvraag voor een windturbine te horen kreeg van gemeente Dronten dat er geen solitaire windmolens meer gebouwd mochten worden, vond De Clerck zijn collega akkerbouwers bereid om mee te doen. De bouw van een lijnopstelling van minimaal zes windmolens werd namelijk wel toegestaan. De groep akkerbouwers doopten hun project ‘Samen voor de wind’ een samenwerkingsverband waarin de agrariërs hun zelfstandigheid behouden. Na een procedure van vijf jaar stonden er in 2002 uiteindelijk zeven windturbines te draaien. Elke deelnemer heeft persoonlijk geïnvesteerd om de turbines te realiseren. De turbines van ‘Samen voor de wind’ leveren per jaar zo’n 30 miljoen kilowattuur op. Goed voor de energievoorziening van zo’n tienduizend huishoudens.

http://www.windparksvdw.nl

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Elandweg 61
8255 PT
Lelystad
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

De Koffiefabriek
Met uw spaargeld of belegd vermogen  kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering?  Lees hoe u een krediet kunt aanvragen .