Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Russisch Orthodoxe Kerk, Heilige Nicolaas van Myra - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Noorder Poort Noorder Poort Levensbeschouwing

Russisch Orthodoxe Kerk, Heilige Nicolaas van Myra

Levensbeschouwing (Cultuur en welzijn)

Al in de Gouden Eeuw was er in Amsterdam een orthodoxe kerk: de Catharinakapel aan de OZ Voorburgwal. Russen en Grieken kerkten er, waaronder Peter de Grote tijdens zijn bezoek in 1697. Een tweede impuls was het huwelijk van Anna Paulowna met Willem II in 1816. Een permanente gemeenschap ontstond na 1917. Ballingen stichtten huiskerkjes in Amsterdam (Vondelpark en Muiderstraat). In 1974 stichtte een groepje Russen, Nederlanders en Serviërs een parochie op zolder van de Nikolaaskerk bij het CS. De parochie kreeg een open karakter. De talen zijn Russisch én Nederlands; de beschermheilige is Nikolaas, geliefd in Rusland en patroon van Amsterdam. Na 35 jaar is de parochie gegroeid tot een grote gemeenschap van ruim 20 nationaliteiten. Zij huist in de prachtige Tichelkerk, een voormalige kloosterkerk in de Jordaan. Deze wordt geleidelijk aangepast aan de Orthodoxe traditie. Allen zijn welkom bij de vieringen (zo 10.30, za 17.30). Op zondag is er na afloop koffie.

http://www.orthodox.nl

Levensbeschouwing

Triodos Bank financiert een breed palet van ondernemers en initiatieven die op een of andere manier bijdragen aan kwaliteit van leven. Vanuit onze visie dat elk individu zichzelf binnen zijn of haar eigen levensbeschouwing moet kunnen ontplooien, financieren wij ook levensbeschouwelijke initiatieven van verschillende gezindte en uiteenlopende opvattingen.

Adres:
Lijnbaansgracht 47
1015 GR
Amsterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.