Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Robert Jansen en Angeline de Jong - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Q-factory Q-factory Kunst en cultuur
Rialto Rialto Kunst en cultuur
Saskia Plagge Saskia Plagge Kunst en cultuur

Robert Jansen en Angeline de Jong

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Robert Jansen en Angeline de Jong bouwden geheel eigenhandig in 5 jaar een strobalenhuis naar eigen ontwerp om daarin cursisten voor verschillende workshops en seminars, oa. beeldhouwen, bronsgieten, tekenen te herbergen. Robert Jansen is beeldhouwer en maakt voornamelijk bronzen beelden. Hij werkt in opdracht van gemeenten en diverse bedrijven en exposeert regelmatig. Angeline de Jong is architectonisch vormgever en maakt hoofdzakelijk meubels in opdracht, waarbij ook zij exposeert in galeries. Bij alle materiaalkeuzes voor de bouw van het huis was het uitgangspunt de prijs en in bijna alle gevallen bleken juist duurzame materialen voordelig. Duurzaam bouwen werd een sport. Oa. de dragende staalconstructie van tweede hands staalbalken is in het beeldhouwatelier op maat gemaakt. De buitenschil aan de noord- en oostkant bestaat uit strobalen, gestuukt met leem. Geen damprem, geen spouw, dus volledig dampopen, onder het ruime dakoverstek blijft het leem ook buiten droog. De binnenwanden bestaan uit leemstenen (ongebakken bakstenen) en leemstuk. Zelfgebouwde zonnecollectoren en een gemetselde houtkachel voorzien via grote buffervaten in de verwarming en de warm water behoefte.

http://www.strobalenhuis.nl

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
Enkelaarsweg 9
7475 PL
Markelo
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.