Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Ria Duiven en Ton Spijkerman - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Raspberry-Maxx Raspberry-Maxx Biologische landbouw
Raw Milk Company Raw Milk Company Biologische landbouw
Rietveldhoeve Rietveldhoeve Biologische landbouw
Saanenhof Saanenhof Biologische landbouw

Ria Duiven en Ton Spijkerman

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Ria Duiven en Ton Spijkerman hebben een biologisch melkveebedrijf in Wapserveen. Op bestelling verkopen zij vleespakketten aan huis. Daarnaast verkopen zij vee aan de biologische slagerijketen De Groene Weg. Maar de melk vormt de belangrijkste bron van inkomsten. In 1994 zijn zij overgegaan op een volledig biologische bedrijfsvoering. Er wordt onder meer melk geleverd aan de Coöperatieve Zuivelfabriek in Rouveen, die biologische kaas maakt.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Oosterbutenweg 1
8351 GH
Wapserveen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.