Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Schuttershof - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Schapenstreek Schapenstreek Biologische landbouw
Schotse Hooglanders Schotse Hooglanders Biologische landbouw
Sengersbroek Sengersbroek Biologische landbouw
Sjaak Twisk Sjaak Twisk Biologische landbouw

Schuttershof

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Schuttershof is de naam van het gemengde boerenbedrijf in de Bommelerwaard. De melkkoeien zijn het grootste gedeelte van het jaar in de uiterwaarden van de Maas te vinden en worden daar gemolken. De varkens van de boerderij worden in ruime strohokken gehouden. Daar hebben ze veel ruimte om te rennen en wroeten. In 2008 werd er een oude landbouwschuur volledig gerestaureerd. Hier is nu een gezellige boerderijwinkel in gevestigd waar eigen vlees van de runderen en varkens wordt verkocht. Ook worden er andere biologische producten verkocht. Op de bovenverdieping is een bed en breakfast te vinden.

http://www.boerderijschuttershof.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Maaijenstraat 38
5325XH
Well
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.