Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Peter Oomen biologische veehouderij - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Nieuw Bromo van Tilburg Nieuw Bromo van Tilburg Biologische landbouw
Pluimveebedrijf de Buijserd Pluimveebedrijf de Buijserd Biologische landbouw
Pribofarm Pribofarm Biologische landbouw

Peter Oomen biologische veehouderij

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Peter Oomen en zijn vrouw Marja hebben een biologische veehouderij in Oirschot (nabij Boxtel) aan de rand van natuurgebieden ‘Kampina’ en de ‘Oisterwijkse Vennen’. Oomen beheert voor Natuurmonumenten 1100 hectare natuurgebied en laat hier zijn zoogkoeien op grazen. Het is een unieke situatie: de koeien kunnen vrij grazen op de 1100 hectare van het natuurgebied dat in totaal 3500 hectare omvat en in zijn geheel toegankelijk is voor bezoekers. In 2004 heeft het bedrijf haar activiteiten verder uitgebreid met de bouw van paardenstallen en appartementen. Bezoekers kunnen nu gebruik maken van de ruime appartementen voor overnachting in het prachtige natuurgebied dat bekend staat om zijn uitgebreide flora en fauna. In de nieuwe paardenstallen kunnen paardenliefhebbers hun paard laten verblijven waarbij ze geheel zelf kunnen bepalen wanneer de paarden buiten grazen en wanneer deze in de stal moeten verblijven. Het gebied is kortom een ideale plek voor wandelaar, fietser of ruiter.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Hedingsesteeg 2
5688 LR
Oirschot
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.