Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Natuurfreak.com - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Naoberhoeve Naoberhoeve Biologische landbouw
Natuurderij Keizersrande Natuurderij Keizersrande Biologische landbouw

Natuurfreak.com

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Freek Ampt runt een volledig ecologisch veeteeltbedrijf. Hier kunnen zijn schapen en runderen zich op 140 hectare natuurgebied in de Hoekse Waard zich vrij bewegen. De schapen en runderen zijn voor de slacht, maar ze leven langer en gezonder dan in een standaardveehouderij. Dit komt onder andere doordat Ampt geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, waardoor op het terrein de dieren hun eigen, lekkerder en meer gezonde, menu kunnen samenstellen. Ook de natuur profiteert van de aanpak van Ampt. Omdat hij het land periodiek laat begrazen verschijnen er steeds meer bloemen- en plantensoorten waar bijvoorbeeld weidevogels op af komen die in geen jaren zijn gesignaleerd.

http://www.lekkervleesvanfreek.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Westdijk 6
3267 LV
Goudswaard
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.