Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Museum van het Nederlandse Uurwerk - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
More Stage Services More Stage Services Kunst en cultuur
Museum De Kantfabriek Museum De Kantfabriek Kunst en cultuur
Muziekgebouw aan 't IJ Muziekgebouw aan 't IJ Kunst en cultuur
Muziekorganisatie Noord Muziekorganisatie Noord Kunst en cultuur

Museum van het Nederlandse Uurwerk

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Het begrip tijd speelt altijd een belangrijke rol. En dat is al vele eeuwen het geval. Het Museum van het Nederlandse Uurwerk (MNU) toont een boeiend overzicht van de geschiedenis van de tijdmeting in Nederland. In een schilderachtig 17e-eeuws wevershuis op de Zaanse Schans vind je dit bijzondere museum.

Verdeeld over verschillende huiselijke vertrekken worden de uurwerken en hun werking getoond. Het zwaartepunt van de collectie bestaat uit een unieke verzameling klokken uit de periode van de uitvinding van het slingeruurwerk door Christiaan Huygens.

In het museum zie je bijzonderheden als carillonklokken, planetaria en planisphaeria, klokken met mechanieken en een door zijn eigen gewicht aangedreven klok. Ook gouden en zilveren Nederlandse zakhorloges ontbreken niet. En je kunt een modelwerkplaats bekijken met veel originele gereedschappen en hulpmiddelen. Een leuk en leerzaam uitje dus – als je een uurtje de tijd hebt!

http://www.mnuurwerk.nl

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Triodos Cultuurfonds

Triodos Cultuurfonds is het enige beursgenoteerde culturele beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt in culturele projecten die de ontwikkeling en het behoud van cultuur stimuleren. Naast grote projecten passen ook kleinere culturele initiatieven in het beleggingsbeleid. Zo belegt het fonds bijvoorbeeld in musea, theaters, kunstenaars en podia.

Adres:
Kalverringdijk 3
1509 BT
Zaandam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.