Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Museum De Kantfabriek - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Metaalkathedraal Metaalkathedraal Kunst en cultuur
More Stage Services More Stage Services Kunst en cultuur
Muziekgebouw aan 't IJ Muziekgebouw aan 't IJ Kunst en cultuur
Muziekorganisatie Noord Muziekorganisatie Noord Kunst en cultuur

Museum De Kantfabriek

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

De Zuid-Nederlandse Kantfabriek bestaat al sinds 1928 en is decennia lang een van de belangrijkste industrieën in Horst. De fabriek verschafte in haar hoogtijdagen aan ruim 80 mensen werk in het maken van hoogwaardige katoen en linnen kant- klossen, geleverd aan de modebranche. De fabriek is Rijksmonument vanwege het zeldzame en oorspronkelijke karakter van het pand, de relatie met de authentieke- en waardevolle kantklosmachines in een zeldzame nijverheidstak van een oude industrie. Het pand wordt gehuurd door de Stichting Museum De Kantfabriek die als doelstelling heeft het verzamelen, conserveren, bestuderen en tentoonstellen van objecten in het belang van de geschiedenis van de gemeente Horst aan de Maas en de regio, alsmede de textielgeschiedenis in het algemeen. Men organiseert exposities, lezingen, educatieve programma's en biedt textielhistorische producten aan. Foto uit het archief: 'Aan de machine'.

http://www.museumdekantfabriek.nl

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Triodos Cultuurfonds

Triodos Cultuurfonds is het enige beursgenoteerde culturele beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt in culturele projecten die de ontwikkeling en het behoud van cultuur stimuleren. Naast grote projecten passen ook kleinere culturele initiatieven in het beleggingsbeleid. Zo belegt het fonds bijvoorbeeld in musea, theaters, kunstenaars en podia.

Adres:
Americaanseweg 8
5961 GP
Horst aan de Maas
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.