Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Maatschap van den Elzen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Maatschap ten Brummelaar Maatschap ten Brummelaar Biologische landbouw
Maatschap van Os Maatschap van Os Biologische landbouw
Melkveebedrijf Johan Snippe Melkveebedrijf Johan Snippe Biologische landbouw

Maatschap van den Elzen

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Maatschap Van den Elzen is een biologisch fruitteeltbedrijf in Zeeland (Brabant). Geleidelijk heeft Harry van den Elzen een groot deel van de appelbomen vervangen door rassen die resistent zijn tegen ziektes, zoals bijvoorbeeld Santana. Daarnaast sorteert hij appels voor andere fruittelers. De Elstar-appels van Harry van den Elzen gaan al jaren naar Albert Heijn, dat zegt wel iets over de kwaliteit, die is om trots op te zijn!

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Korte Dijk 2
5411 BJ
Zeeland
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.