Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Maatschap Papillon - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Maatschap Martens-Suijkerbuijk Maatschap Martens-Suijkerbuijk Biologische landbouw
Maatschap Mulders Maatschap Mulders Biologische landbouw
Maatschap Rozendaal Maatschap Rozendaal Biologische landbouw
Maatschap de Weert Maatschap de Weert Biologische landbouw

Maatschap Papillon

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De biologische boerderij van Richard van Bentum en Lya Koornneef staat aan de rand van het Fochteloërveen. Het is er stil, rustig en vogelrijk. In de weilanden rond de boerderij lopen rond de 150 logeerzoogkoeien. Van vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag kunnen kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis bij ons in het gezin op de boerderij logeren. Ook in vakanties wordt er gelogeerd. Er is voor kinderen hier altijd wel wat te beleven! Er is buiten veel ruimte om te spelen, te helpen met voeren of met andere boerderijklusjes, te klimmen op het stro, hutten te bouwen, trampoline te springen, te skelteren, slootje te springen of te knutselen. Bijvoorbeeld in de houtwerkplaats, waar Richard onder andere meubels maakt van massief goedgekeurd Europees hout, afgewerkt met biologische natuurzuivere olie.

http://www.fijn-om-te-zijn.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Veenweg 1
8428 RN
Fochteloo
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.