Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Muyehof - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Lindediek De Lindediek Biologische landbouw
De Lingehof De Lingehof Biologische landbouw
De Oude Streek De Oude Streek Biologische landbouw
De Reestlandhoeve De Reestlandhoeve Biologische landbouw

De Muyehof

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Pieterjans Jansonius heeft samen met zijn vrouw Ingeborg Buitink in Nieuwerkerk een fruitteelt bedrijf met 9 hectare met appels en peren. Het bedrijf kent een breed sortiment van oude en nieuwe rassen. Schapen van het ras Suffolk grazen een deel van het jaar in de boomgaard en op andere tijden op dijken in de omgeving. Er is een eigen bijenstand en consumenten kunnen hun eigen appelboom adopteren.

http://www.adopteereenappelboom.nl/fruitteler/DeMuyehof.html

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Platte Capelledijk 4
4306 NE
Nieuwerkerk
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.