Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Maatschap Arink - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Legpluimveebedrijf Slingenbergh Legpluimveebedrijf Slingenbergh Biologische landbouw
Loeigoeie Zuivel Loeigoeie Zuivel Biologische landbouw
Maatschap Braakman Maatschap Braakman Biologische landbouw
Maatschap Cuppen-Cuppen Maatschap Cuppen-Cuppen Biologische landbouw

Maatschap Arink

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Maatschap Arink is een biologisch melkveebedrijf in Lievelde (Gelderland), in handen van John Arink en Lianne Betting. Het bedrijf levert melk aan 'Aurora', een leveranciersvereniging voor biologische melk. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren sterk ingezet om ‘groener’ te worden en probeert dit proces verder door te zetten. Men houdt de dieren zo natuurlijk mogelijk, verbouwt eigen voer en probeert de eigen stierkalveren biologisch te vermarkten door ze zo veel mogelijk voor een eerlijke prijs in de eigen winkel te verkopen. In deze eigen winkel aan huis, worden naast melk en vlees tevens biologische groenten en enkele droge kruidenierswaren verkocht. John Arink is altijd op zoek naar manieren om zijn bedrijf nog duurzamer te maken en heeft zijn oog nu laten vallen op duurzame energie, hetgeen in 2009 een begin krijgt middels het plaatsen van zonnepanelen.

http://www.ekoboerderijarink.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Gasteveldsdijk 6
7137 PD
Lievelde
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.