Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Maatschap  van den Hurk - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Legpluimveebedrijf Slingenbergh Legpluimveebedrijf Slingenbergh Biologische landbouw
Loeigoeie Zuivel Loeigoeie Zuivel Biologische landbouw
Maatschap Arink Maatschap Arink Biologische landbouw
Maatschap Bosch Maatschap Bosch Biologische landbouw

Maatschap van den Hurk

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Maatschap vd Hurk heeft een biologisch bedrijf nabij het nationale park `De Loonse en Drunense duinen`in Brabant. Van den Hurk is vanaf 1992 zelfstandig boer en sinds 1996 biologisch boer. Hij is èèn van de oprichters van Eko-Holland. Een coöperatie opgericht in 2002 door een aantal boeren om zelf de biologische melk te vermarkten – dit is inmiddels de grootste coöperatie in Nederland en heeft leden verspreid over geheel Nederland. Hij is 7 jaar verantwoordelijk geweest voor de verkoop en logistieke planning van de melk. Wegens gezondheidsredenen is de bedrijfsvoering in 2009 drastisch veranderd. Toen hebben de werkzaamheden voor Eko-Holland en de melkkoeien plaats gemaakt voor vleesvee, en wel het bijzondere ras "Marchigiana`s". Het ras "Marchigiana`s" is zeer geschikt om op biologische wijze te houden, zijn zeer makkelijk van karakter, en het vlees is van zeer hoge kwaliteit het is gemarineerd door de biologische wijze waarop het voer geteeld wordt. Ook kunnen deze dieren prima worden ingezet voor het begrazen van natuurgebieden.Verder worden er op het bedrijf diverse gewassen geteeld die hun weg vinden in het biologische circuit of naar collega-biologische boeren in de regio.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Margrietweg 24
5268 LW
Helvoirt
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

De Koffiefabriek
Met uw spaargeld of belegd vermogen  kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering?  Lees hoe u een krediet kunt aanvragen .