Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Loeigoeie Zuivel - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Landgoed Baest Landgoed Baest Biologische landbouw
Legpluimveebedrijf Slingenbergh Legpluimveebedrijf Slingenbergh Biologische landbouw
Maatschap Arink Maatschap Arink Biologische landbouw
Maatschap Braakman Maatschap Braakman Biologische landbouw

Loeigoeie Zuivel

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Het bedrijf melkt 25 koeien op een kleine 24 ha. 70% van de melk gaat naar zuivelfabriek Campina. 30% wordt op het bedrijf zelf verwerkt tot karnemelk, boter, half volle en volle yoghurt, half volle en Volle melk, Cremefraiche, slagroom en hangop. Deze zuivelproducten worden verkocht in boetjes, kleine zuivelafhaalhuisjes op diverse locaties waar de consument zelf de producten kunnen halen. Zij krijgen dan een sleutel en schrijven op wat ze meenemen. Het bedrag wordt daarna geïncasseerd. Naast zuivelproducten worden er ook vleespakketten van de koeien verkocht. Op het bedrijf worden ook groentes en aardappelen geteeld. In 1996 is gestart met een boerderijcamping. De boerderij verleent ook zorg aan mensen met een verstandelijke en of lichamelijke handicap.

http://www.loeigoeiezuivel.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Surmerhuizerweg 10
1744 JC
Sint Maarten
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.