Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Lijnco Green Energy B.V. - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
LEDsEnable LEDsEnable Duurzame energie
Lake Turkana Wind Power Lake Turkana Wind Power Duurzame energie
Lupus Ventus B.V. Lupus Ventus B.V. Duurzame energie
Maasmond Windenergie Maasmond Windenergie Duurzame energie

Lijnco Green Energy B.V.

Duurzame energie (Natuur en milieu)

Schücking Energy Groep bouwt, in samenwerking met drukkerij Lijnco uit Groningen, de grootste vergistinginstallatie (12 MW opgesteld vermogen) van Nederland op het Ecopark Terneuzen te Zeeuws Vlaanderen, het zuidelijkste gedeelte van de Nederlandse provincie Zeeland. De Zeeuwse installatie gaat straks 81 megawatt elektriciteit per jaar leveren, genoeg om ruim 23.000 huishoudens van stroom te voorzien.

De installatie gaat energie produceren uit industriële en agrarische reststromen. Het gas wat door vergisting vrij komt wordt via een motor (Warmte Kracht Koppeling) omgezet in elektriciteit en warmte. De elektriciteit wordt op het net geleverd en de warmte wordt voor het eigen proces gebruikt alsook aan omringende bedrijven geleverd. Het restproduct uit de vergisting, het digestaat, dient als meststof voor de akkerbouw in de Zeeuwse provincie.

Triodos Groenfonds heeft de financiering van het project samen met Rabobank en Triodos investeringsfonds TREF, mogelijk gemaakt.

http://www.lijnco.nl/

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Oostkade 5
4541 HH
Sluiskil
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.