Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Klaver - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Horsterhof De Horsterhof Biologische landbouw
De Kerkhoeve De Kerkhoeve Biologische landbouw
De Korenschoof De Korenschoof Biologische landbouw
De Lepelaar De Lepelaar Biologische landbouw

De Klaver

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Biologisch melkveebedrijf “de klaver” is het biologische melkveebedrijf van Wilbert en Astrid van der Cruijsen. Zij wonen met hun gezin sinds 2007 op landgoed Bingerden waar het bedrijf gevestigd is. De melk van de kruisling Fleckvieh koeien gaat naar Rouveen waar er kaas van gemaakt wordt. De weilanden zijn allemaal omzoomt met hagen en bomen wat in de zomer schaduw geeft aan de koeien maar vooral een grote verscheidenheid aan vogels oplevert. Het bedrijf wordt verder uitgebouwd en vernieuwd en er wordt een Bed and Breakfast op het landgoed geopend.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Bingerdenseweg 17
6986 CE
Angerlo
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.