Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Land en Boschzigt - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Kwekerij De Hessenhof Kwekerij De Hessenhof Biologische landbouw
Kwekerij De Noordhoek Kwekerij De Noordhoek Biologische landbouw
Landbouwbedrijf Boerrigter Landbouwbedrijf Boerrigter Biologische landbouw

Land en Boschzigt

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Sijmen Brandsma en Sissie Haijtema runnen de biologisch- dynamische tuinderij en zorgboerderij Land en Boschzigt in 's-Graveland. Sinds 1949 worden hier groenten, fruit, bloemen en asperges geteeld. Vanuit een complete natuurvoedingswinkel worden de producten verkocht. Tevens is er een groot terras waar, op afspraak, gedineerd kan worden en waar groepen kunnen lunchen. Door de nabijheid van bossen en plassen een ideale plaats voor een familie- of bedrijfsuitje. Diverse wandel- en fietsroutes leiden langs Land en Boschzigt. In 2009 wordt er een wijngaard geopend.

http://www.versvanhetland.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Leeuwenlaan 34
1243 KB
's-Graveland
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.